De Omgeving

 

In de maanden juni t/m september op dinsdagmiddag van 14:00-15:00 uur een rondleiding op de kasteelplaats in Geijsteren. Kosten € 1 per persoon.

 

Activiteiten

Wilt u de mooie omgeving van Geijsteren verkennen op een actieve/educatieve manier, dan is de GPS tochten die wij aanbieden iets voor u. In een ongeveer 3 uur durende tocht wandelt u langs de mooiste stukjes van landgoed Geijsteren. Op een aantal punten krijgt u van ons een opdracht die u dan uit kunt voeren om zo naar het volgende GPS punt gestuurd te worden. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Geschikt voor groepen vanaf 14 personen.

Het Noord-Limburgse land is een rustig fiets- en wandelgebied bij uitstek. Er zijn bovendien grote gebieden en terreinen waar de echte natuurliefhebbers volop aan hun trekken kunnen komen. Zowel in de directe omgeving van Geijsteren als wat verder weg. Denk aan onder andere Landgoed Geijsteren, Boshuizerbergen, Nationaal park Landgoed de Hamert, Landgoed Arcen en Nationaal Park De Peel.
Geijsteren ligt bovendien centraal ten opzichte van grote steden als Nijmegen, Helmond, Eindhoven, Venlo, Dusseldorf en Keulen (Duitsland) met hun historische binnensteden, musea en aantrekkelijke winkelgebieden. Ook kleinere plaatsen als Venray, Arcen en Kevelaer (bekend bedevaartsoord) hebben veel te bieden. In Arcen bevindt zich de bierbrouwerij van Hertog Jan. Een rondleiding daar is absoluut de moeite waard.
 
Door Geijsteren en praktisch langs de Jonkhof loopt het Pieterpad. In Arcen, Geijsteren en Sevenum liggen golfbanen. Geijsteren heeft ook tennisbanen. In de buurt liggen zwembaden, zowel natuurbaden als overdekte baden.
 
Attracties
In de omgeving van Geijsteren ligt een aantal mooie attracties zoals Liberty Park (Nederlands Ooorlogs- en Verzetsmuseum) in Overloon, dierentuin Zoo Parc in Overloon, Toverland in Sevenum, Aardbeienland in Horst, Kasteeltuinen in Arcen en Streekboerderij De Locht in Melderslo.

Groepsverblijf De Jonkhof | St. Wilbertsweg 30 | 5862 AL Geijsteren | Telefoon: 06-20693188 | info@dejonkhof.nl